Tijdens de 4e Dag van de HRM van Voka Kempen in Aldhem is Marleen Polders van Group Eribel donderdag door een vakjury verkozen tot Kempens HR-manager van het jaar.


‘Het was geen evidente keuze, want er waren vier sterke genomineerden’, zegt Katrien Adriaensens, adviseur Talent bij Voka Kempen. ‘De jury opteerde uiteindelijk voor Marleen omdat zij zich binnen haar bedrijf ontpopt heeft als de ideale link tussen beleid en werkvloer.’
 
De dag van de HRM van Voka Kempen is een interactief inspiratiemoment over personeelsbeleid in kleine en grote ondernemingen voor personeelsverantwoordelijken en zaakvoerders.

‘De nadruk lag dit jaar oppassie, betrokkenheid, motivatie en resultaat als DNA van de organisatie’, legt Adriaensens uit. ‘Naast de keynote van Marnik Nysen, HR Manager bij Pfizer Manufacturing Belgium NV en de ludieke kijk van Nigel Williams op personeelsbeleid, konden de deelnemers onder de begeleiding van ervaren consultants ervaringen uitwisselen tijdens een aantal korte maar krachtige sharingsessies.’
 
Kempens HR-manager

 
De verkiezing van de Kempense HR-manager van het jaar is intussen ook een vaste waarde op de Dag van de HRM. ‘Kempense bedrijven konden hun HR-manager op de long list plaatsen’, vertelt Adriaensens.

‘Hiervoor moesten ze een dossier met info over de kandidaat samenstellen. Onze jury weerhield uiteindelijk vier genomineerden. Deze mensen werden vandaag allemaal in de bloementjes gezet, omdat uit hun dossiers bleek dat ze hun job met zeer veel passie, betrokkenheid en motivatie uitoefenen.

Alle vier kunnen ze binnen hun vakgebied dan ook mooie resultaten voorleggen. Als winnaar kwam Marleen Polders uit de bus. Zij is bij Groep Eribel in tien jaar uitgegroeid tot een onmisbare schakel tussen management en de werkvloer. Marleen is binnen het bedrijf voor de mensen een echte vertrouwenspersoon. De mensen bij Eribel spreken niet voor niets over ‘ons’ Marleen.

Daarnaast zorgde ze er ook voor dat het bedrijf door haar brede interesses en leergierigheid de jongste jaren enorme stappen kon zetten wat betreft strategisch personeelsbeleid.

Hierdoor verwierf ze vorig jaar dan ook een welverdiende plek in het directieteam van Group Eribel.’ Group Eribel is een producent van deurgehelen voor de utiliteitsbouw. Het bedrijf biedt totaaloplossingen aan, gaande van deuren over omlijstingen tot lambriseringen, waarbij alle producten voldoen aan de strengste eisen op het vlak van brandwering, geluiddemping en inbraakvertraging.

Als winnaar ontving Marleen Polders (foto boven : Marleen met haar CEO Rony Bols) een cheque ter waarde van 2.500 euro voor het plaatsen van multimediale jobadvertenties in de verschillende media van Concentra Media Regie.  

Foto's KH / N.